Je moet oprapen wat een ander laat liggen

Van twee kersentelers van dik in de 70 kun je soms meer leren dan van managementgoeroes. Cees en Rieky Gijsbertsen telen sinds 1972 kersen, pruimen, peren en rode bessen in een prachtige eigen boomgaard van twee hectare in Bunnik Odijk. In 40 jaar hebben zij een prachtig bedrijf opgebouwd, op een manier waar iedereen wat van kan leren.

Lees verder

Olifanten doen het met olifanten

Bij een groot bedrijf stelde ik voor om een simpel (en gratis) open source-systeem te gebruiken voor de nieuwe site. Mijn manager keek me aan en zei: “Okke, olifanten doen het met olifanten.” Hij had gelijk. Corporate bedrijven werken met corporate leveranciers. Jammer, want ik werk veel liever met de beste in plaats van de grootste. Drie tips hoe je zelfs binnen een groot bedrijf met kleinere en slimmere leveranciers of producten kunt werken. Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang automatisch een mailtje wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst. Je e-mailadres wordt alleen hiervoor gebruikt.

Brillendoekje

Met twee vrienden ging ik op een winteravond eten bij hun favoriete Italiaan in Kreuzberg (Berlijn). Ze woonden eerst in de buurt, maar moesten nu een half uur reizen met het openbaar vervoer. Toch waren ze er in de afgelopen paar weken alweer drie keer geweest. Als vrienden, die verstand van lekker eten hebben, vaak naar hetzelfde restaurant gaan, let ik altijd extra op. Lees verder