Onderwerpen: Visie

Geen vastomlijnd plan, wel principes waar een nieuwe opdracht aan moet voldoen.

De afgelopen paar maanden heb ik genoten van mijn zoontjes van bijna 1 jaar en 4 jaar. Ik heb uiteraard ook veel aan mijn BMW 2002tii gewerkt. Dit jaar moet hij echt af komen… Ik heb van mijn garage ook een echt mooie werkplaats gemaakt. In mijn achterhoofd zat natuurlijk ook de hele tijd: hoe nu verder met mijn werk? Welke nieuwe uitdaging past nu echt goed bij mij? Mijn vriendin Evelyn Grooten heeft de uitkomst van dit denkproces mooi getekend.

okke amerongen start nieuwe onderneming
De principes waar een opdracht aan moet voldoen. Een goede leidraad voor mijn nieuwe stap.

Een nieuwe opdracht moet hieraan voldoen:

  • Het verschil kunnen maken
  • Ondernemerschap
  • Breder kijken dan online sales

Het verschil kunnen maken

Je kunt het verschil alleen maken als je of zelf hoog in de boom van een organisatie zit. Of als je de opdracht krijgt van de directie om veranderingen in gang te zetten.

Ondernemerschap

Het werken met ondernemende mensen is leuk. Ondernemerschap dwingt creativiteit af. Je moet echt verzinnen hoe je met weinig geld veel kunt doen. Het zorgt voor focus op wat echt impact kan hebben.

Breder kijken dan online sales

Bij heel veel organisaties kun je de online sales verbeteren door de basis op orde te brengen. Echt succesvol en onderscheidend ben je pas als je breder kijkt.

Waarom koopt 98 procent van je bezoekers niets op je website? Waarom duurt het zo lang om iets te wijzigen. Hoe kan de productiviteit omhoog? Waarom heb je zo veel interne tegenwerking? Hoe komen we van data, naar informatie, naar kennis?

Afgelopen week heb ik mijzelf weer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is voor mij weer tijd om zelf te gaan ondernemen.

Bij de opdrachten die ik zoek wil ik meer een adviseur zijn en één of enkele dagen in de week betrokken zijn. Ook zou het leuk zijn om in sommige bedrijven deel te nemen als aandeelhouder. De komende tijd ga ik ontdekken of dit bij mij past en of er bij organisaties behoefte aan is.

Ik kijk uit naar heel veel kopjes koffie drinken, broodjes eten of biertjes drinken met inspirerende en ondernemende mensen. Heb jij iets in gedachte waar ik een rol in kan spelen? Neem dan zeker even contact op via okke@okkeamerongen.nl
of bel 06-21710554.

Vond je dit interessant?

Ontvang automatisch een mailtje wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst. Je e-mailadres wordt alleen hiervoor gebruikt.