Onderwerpen: In de praktijk

Soms knaagt het... Ik ben er nooit bij om het af te maken. Daarom zoek ik nu een baan.

Werken als freelancer is prachtig. In hele korte tijd kun je zaken gedaan krijgen en heel veel in beweging zetten. Daar ben ik goed in en ik vind dat ook ontzettend leuk om te doen. Maar soms knaagt het… veel gedaan krijgen en in beweging zetten is mooi maar ik ben er nooit bij om het af te maken. Of om een bedrijf of afdeling naar een nog hoger plan te tillen. Na 6 tot 9 maanden draag ik altijd het stokje over aan de organisatie.

Na 8 jaar freelancen is het tijd om bij een bedrijf niet alleen in de fase van het zaaien aanwezig te zijn maar ook te helpen bij het oogsten. En om het jaar erop te zorgen voor een nog veel betere oogst. Ik zoek naar een uitdagende leidinggevende rol waarin ik deze ambitie waar kan maken. Als freelancer ben ik vaak te kort bij een bedrijf om zaken structureel te veranderen. En te zorgen dat de veranderingen ook blijvend zijn nadat ik weg ga.

Aan het eind van het jaar kijk ik altijd terug op wat er gebeurd is in het voorgaande jaar. In 2014 is er vooral privé heel veel gebeurd. Onze zoon Eise is geboren. Ik heb een oldtimer BMW 2002tii Touring gekocht en ben deze auto aan het opknappen. Als freelancer had ik de luxe om lange tijd thuis te zijn tijdens de eerste maanden dat wij onze zoon hadden. Verder heb ik erg veel in de garage gewerkt. Allebei super leuk!

In 2014 heb ik weinig gewerkt. Van mei tot september heb ik bij Blokker gewerkt aan nieuwe productpagina’s voor alle formules van de Blokker Holding. Door Antoine Brouwer is hier een geweldig team gebouwd. Tijdens het zoeken naar mensen zei hij wel: Okke, als je hier wil komen werken dan is dit het moment om je hand op te steken, want ik wil je er graag bij hebben. Maar ik stak mijn hand niet op, want ik ben freelancer, toch?!

Tegen het einde van de opdracht vond ik het echt jammer om weg te gaan. Er was een dream team gebouwd, de sfeer was goed en de resultaten werden iedere week beter. Het is super motiverend om daar deel van uit te maken. Maar de opdracht zat erop, terwijl er nog heel veel belangrijk en leuk werk te verzetten was. Maar het hoort bij het freelancer bestaan dus… tijd om verder te gaan.

In december ben ik bij Antoine Brouwer in het nieuwe pand van de online tak van de Blokker Holding gaan kijken. De nieuwe naam voor deze organisatie is Nextail en ze zitten er prachtig bij! Hij vroeg: Je kunt van project naar project gaan, maar waarom ga je eigenlijk niet gewoon weer ergens leiding geven? Je hebt dat in het verleden ook altijd gedaan en het zou goed zijn voor je ontwikkeling. Zo kun je ook bij een organisatie doorgroeien en hoef je niet alleen te zaaien, maar kun je ook oogsten..

Hij heeft gelijk. Ik moest alleen zelf aan het idee wennen. Jarenlang dacht ik: ik ga echt NOOIT meer in loondienst. Maar dat klopt dus niet. Ik ben er aan toe. Ik zoek een uitdagende rol bij een organisatie waar ik leiding kan geven aan een e-commerce team. Het liefst in een omgeving waar ik echt iets op kan bouwen. Een organisatie met de ambitie om Digital echt serieus neer te zetten.

Kortom: wie weet er een leuke baan voor mij? De gouden tip krijgt een pot heerlijke eigen honing en een fles champagne. Mijn CV is hier te vinden of natuurlijk op Linkedin.

Okke Amerongen
Okke Amerongen – uw toekomstige collega

 

Vond je dit interessant?

Ontvang automatisch een mailtje wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst. Je e-mailadres wordt alleen hiervoor gebruikt.