Onderwerpen: Visie

De meeste online professionals hebben geen eigen project. Ze werken alleen voor opdrachtgevers, nooit voor eindgebruikers.

Op maandag 14 juli mocht ik bij Design by Fire café vertellen over mijn website over kweeperen en mijn Groente- en Fruitsites. Het is een project waar ik al ruim 5 jaar met veel plezier aan werk. Gek genoeg heb ik er nog nooit een presentatie over gegeven. De bezoekers bij Design by Fire zijn voornamelijk online professionals en veel interaction designers. Als invalshoek voor mijn presentatie koos ik iets wat mij al langer opviel: De meeste online professionals hebben geen eigen site, app of webshop. De meeste webprofessionals werken dus alleen voor opdrachtgevers en nooit voor eindgebruikers.

Waarom elke professional een eigen project moet hebben door Okke Amerongen

Als freelancer ben ik regelmatig betrokken bij de opbouw van een online team. Soms mag ik als teamleider medewerkers aannemen. Of ik neem als expert deel aan sollicitatiegesprekken. Het valt me dan vaak op dat de sollicitanten geen site hebben en niet actief zijn op Facebook & Twitter. Terwijl ze wel als online expert een baan zoeken. Als je nog nooit direct contact hebt gehad met eindgebruikers van jouw product, mis je cruciale kennis en ervaring om je werk goed te kunnen doen.

Een opdrachtgever of je baas is echt heel anders dan de uiteindelijke gebruiker van jouw website, app of game. In de bovenstaande slideshare presentatie vertel ik wat ik geleerd heb van het opzetten en beheren van kweepeer.nl en mijn groente- en fruitimperium van inmiddels 11 websites.

Op de presentatie heb ik heel veel leuke reacties gehad na afloop. Een bezoek aan Design by Fire kan ik ook zeker aanraden als je interesse hebt in interaction design.

Design by Fire publiek
Design by Fire publiek bij mijn presentatie over Kweepeer.nl en mijn Groente- en fruitimperium

Vond je dit interessant?

Ontvang automatisch een mailtje wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst. Je e-mailadres wordt alleen hiervoor gebruikt.